Skip to main content

Kunstnerisk lynvisitt på Veum.

Veum Hageby vil bli et spennende sted å bo i, full av inntrykk, opplevelser og impulser. Og du kan få en liten forsmak på dette allerede – I løpet av noen uker vil kunstnerduoen Stian Borgen og Vegard Blomberg fylle hele 26 rom i det gamle hovedhuset på Veum med egenproduserte kunstverk. Men du må bokstavelig talt kjenne din besøkelsestid – etter bare 15 timer fordelt på fire dager er salgsutstillingen over.

«Vi kaller konseptet vårt «Strange Locations Tour», forteller Vegard. «Vi finner underlige lokaler som i utgangspunktet var tiltenkt noe helt annet enn kunst, og fyller det med kunst vi føler hører hjemme der. Det forrige lokalet vi brukte var på Kambo i Moss, et tredagers «hvis du ikke får det med deg der og da, går du glipp av det» kunstnerisk konsept. Der var det mennesker som dukket opp i lokalene og ville se utstillingen flere uker etter at siste spor var fjernet. Det er ekstremt mye jobb for veldig liten tid, men en spennende måte å skape et annerledes uttrykk på. Og hovedhuset på Veum er et lokale vi virkelig ser frem til å ta i bruk.»

Hvis du ikke får det med deg der og da, går du glipp av det.

Utstillingen er jevnt spredt over fire dager – torsdag 20. oktober mellom 11 og 15 er det en lukket visning for bedrifter og spesielt interesserte, fredag er utstillingen åpen mellom 19 og 22, og lørdag og søndag mellom 12 og 16. Dette blir en kunstnerisk happening det virkelig er verdt å få med seg, men hvis sjansen glipper vil det dukke opp flere – dette blir på ingen måte den siste gangen det skjer noe virkelig spennende på Veum.