Skip to main content

35 kjøpere og mulige beboere møtte opp på Veum Hageby sitt Heime-arrangement for de som flytter inn i prosjekt i 2024.

Allerede ett år før de flytter inn i sine nye hjem, møttes naboene i det kommende boligprosjektet Veum Hageby for første gang. Betonmast arrangerte nemlig et nabolagstreff for å få innspill fra både kjøpere og potensielle kjøpere til hva det nesten 1000 kvm. store fremtidige grendehuset skal inneholde.

For å forme innholdet ble det invitert til en hyggelig nabolagskveld hvor kjøpere og potensielle interessenter kunne møtes, få informasjon om prosjektet, diskutere innhold i det kommende grendehuset og gi sin stemme på hva dette skal inneholde. I tillegg bød utbygger på både minikonsert og noe å spise/drikke.

«Å bygge den gode nabolagsfølelsen er noe vi prioriterer på Veum Hageby», uttaler prosjektsjef i Betonmast Eiendom, Øystein Østermann.

For å hjelpe oss med dette har vi engasjert Heime som tilbyr en brukervennlig og praktisk kommunikasjonsplattform som legger til rette for nettopp dette.

Nabolagstreffet ble holdt i den tidligere aulaen på Veum, som skal settes i stand for utbyggers regning og gis til de fremtidige beboerne i Veum Hageby. Her kunne de oppmøte se at hele familieboligområdet sørvest for bygget er gjort klart for bygging av tomannsboliger og rekkehus. Allerede til uken vil utbygger begynne byggingen av trinn 1, hvor 6 av 16 boliger er allerede solgt.

De oppmøte fikk høre tanker fra arkitekten, status på utbyggingen fra byggherre og introduksjon i Heime-appen og hva den kan brukes til. Til slutt ble det intimkonsert med Johnny Sandåker

Å bygge den gode nabolagsfølelsen er noe vi prioriterer på Veum Hageby

Veien til godt naboskap

Neste år kommer de første flyttelassene til Veum Hageby. Her blir det bygget et helt nytt nabolag som både skal romme familieboliger og leiligheter.

Å gjøre det enklere for beboerne å bli kjent med naboene sine er noe Betonmast jobber mye med, både i utformingen av boligprosjektene sine og i tiden før og etter innflytting. Med store fellesarealer og arrangementer som skaper samhold er det enklere å finne sammen og dyrke det gode nabolag.

– Heime er løsning som hjelper oss å etablere et godt nabolag, på en moderne og enklere måte, sier Øystein Østermann.

Appen gjør det enkelt å arrangere fotballkvelder, playdates for ungene, spørre naboen om en tjeneste, dele verktøy, sportsutstyr, eller finne noen du for eksempel kan spille sjakk med. Som nabolagsplattform imøtekommer Heime de fleste interesser, er med på å organisere sameiene og sørger for at folk bor bedre sammen. Med andre ord kan den gjøre hverdagen litt enklere og morsommere for deg.

Det første Heime-prosjektet i Fredrikstad

– Tenk så fint det må være å flytte inn i et splitter nytt nabolag som allerede er i gang sosialt!

Erfaringer fra en av grundere i Heime, Christian Skjelbakken, erfarer at Heime bidrar til at beboerne får litt mer omsorg for hverandre og at det kan bidra til å skape mer nærhet til naboene. Ved å finne felles interesser med naboene og organisere felles aktiviteter, vil Heime bidra til at de bruker fellesrommene oftere. Dette ser vi allerede i prosjekter ellers i landet hvor beboerne har flyttet inn og tatt i bruk appen.

– Vi ser at appen senker terskelen for å ta kontakt med naboen, sier Christian Skjelbakken.

Sosialt samhold med fellesområder

Veum Hageby består av store, lyse boliger, omgitt av flotte fellesarealer på tomten hvor det en gang var rekreasjon og naturopplevelser for de som var på Veum.

Utformingen av Veum er løst med barnefamilier i tankene samtidig som leilighetene etter hvert blir fylt med mennesker i alle aldre. Prosjektet vil også være miljøeffektivt med energiklasse A på de første familieboligene, poengterer Øystein Østermann.

En runde blant potensielle interessenter på arrangementet røpet mange gode grunner til at de vurderer nettopp Veum Hageby. Felles for alle er den naturskjønne og solrike beliggenheten, god off. kommunikasjon til sentrum og de fine fellesrommene for barn og voksne og et stort nabofellesskap, som blir tilgjengeliggjort enda bedre med Heimeappen.

På Veum skal det bli godt å bo, med kanskje Norges største grendehus tilgjengelig for beboerne!